Råd och tips för din hud

Om HudUpplysningen.se

HudUpplysningen är till för att ge råd, tips och information om hud och hudvård i upplysande syfte. Artiklarna är inte skrivna av en hudläkare och inte heller kommentarerna besvaras av en hudläkare. Informationen som rör hudsjukdomar är allmängiltigt material men som inte är kollat av hudläkare.

Självklart strävar vi efter att ha allt material uppdaterat och korrekt men du bör läsa materialet från HudUpplysningen med ungefär samma skepsis som allt material på nätet. HudUpplysningen är inte en medicinsk webbsida utan ett försök att på ett lättfattligt sätt beskriva huden och de problem och möjligheter som den ger upphov till.

Ansvarsfriskrivning

Denna text i korthet: Även om det är vår strävan friskriver vi oss helt från allt ansvar för att informationen på denna sida är korrekt, tillgängligt och uppdaterat. Vill du vara helt säker, och basera hälsomässiga, ekonomiska eller andra viktiga beslut bör du verifiera informationen med en extern expert i ämnet.

Användarvillkor

När du använder dig av informationen på denna sida förbinder du dig att följa de villkor som anges här. Du förbinder dig dessutom att inte använda webbsidan på något sätt som kan bryta mot någon tillämplig lagstiftning.

Informationen och bilderna på sidan är skyddad via bland annat upphovsrätt. Du får gärna citera delar av sidan men inte kopiera hela artiklar eller stycken. Vid citeringar från sidan måste källhänvisning anges.

Du får inte använda dig av foton, bilder etc från denna webbsida utan vår skriftliga tillåtelse.

Om du hittar ett helt felaktigt påstående eller missvisande information så eposta gärna till kontakt@hudupplysningen.se och påpeka vad som är fel.

Hur du bör följa råden på denna sida

Informationen på denna webbsida är till för att ge råd, tips och förslag. Vi eftersträvar förstås att informationen ska vara så korrekt, tillgänglig och uppdaterad som möjligt men vi kan dock inte garantera att så är fallet. Faktafel, missuppfattningar, felskrivningar felaktiga källor etc kan göra materialet, även i kommentarsfälten, felaktigt. Informationen och svaren här är enligt bästa förmåga.

Vi friskriver oss från allt ansvar för eventuella skador, vare sig det är fysiska, psykiska, ekonomiska eller liknande, som kan ha åsamkats på grund av informationen (eller bristen av densamma) på denna sida.

Vår rekommendation är att om du vill ha 100% verifierad information och information som är helt anpassad till din situation bör du kontakta en expert inom det området.

Våra svar i kommentarerna

På denna webbplats har man möjlighet att ställa frågor i kommentarsfälten. Vi försöker här svara enligt bästa förmåga utifrån den information du som användare anger. Inte heller här kan det garanteras att informationen är helt korrekt av samma anledningar som angavs ovan.

Externa länkar

De länkar som går till externa webbplatser är till för att komplettera denna webbsida med ytterligare information. Vi friskriver oss helt från allt innehåll som publiceras på dessa externa sidor eftersom de står helt utom vår kontroll.

Eventuella priser

De priser som eventuellt förekommer på webbplatsen är inte nödvändigtvis de som återfinns i webbplatsen där produkten säljs. Produkter kan försvinna eller förändras och priserna kan höjas eller sänkas utan att vi blir varse om det. Därför stämmer inte nödvändigtvis alltid priset som visas på denna webbplats med det aktuella priset för produkten.

Integritetsskydd och Cookies

Här kan du läsa vårt dokument om integritetsskydd för dig som användare av vår sajt.

2 Kommentarer

 1. HudUpplysningen

  Hej Klara!
  Om du plötsligt får många blåmärken utan känd anledning, eller om befintliga märken blir större, kan det finnas orsak att söka hjälp. Om du känner dig orolig tycker jag därför att du ska be en läkare titta på dig – bättre att ta det säkra före det osäkra, men utan att för den sakens skull föreställa dig det värsta.
  Lycka till!

 2. HudUpplysningen

  Hej Hans!
  Tack för din fråga. Om du plötsligt får flera blåmärken utan känd anledning, och själv upplever oro inför detta, så tycker jag att du ska överväga att kontakta din läkare. Det kan ju ligga allvarligare sjukdomar bakom, och att ta det säkra före det osäkra är ofta att rekommendera.
  Lycka till!