Råd och tips för din hud

Hudbehandlingar

De människor som har förärats med en naturligt felfri hy är ganska få. Många stöter någon gång under sin livstid på patrull när det gäller huden – vilket inte är speciellt konstigt, med tanke på att den är vårt största organ.

Att det är viktigt med en bra hudvårdsrutin, en hälsosam kost och en aktiv vardag utan för mycket stress, det vet de flesta vid det här laget. Men faktum kvarstår: ibland krånglar huden, trots att förutsättningarna för dess välmående är de bästa tänkbara.

Då kan det vara dags att kosta på sig en behandling på salong. Tack vare den senaste tidens enorma skönhetstrend erbjuder dagens salonger mer än bara portömning eller fuktmask.

Det finns ett digert utbud att välja bland: ansiktsbehandlingar som stramar upp, rengör på djupet eller bara ger en allmän energikick, kroppsbehandlingar som förminskar, förstorar, bleker eller ger färg… Allt för att tillgodose varje potentiell kunds behov.

Behandlingar på hudsalong

Det finns många duktiga hudterapeuter i Sverige. Här beskriver vi några klassiker och nykomlingar ifrån salongernas behandlingsmenyer.

2 Kommentarer

 1. Karin

  Hur stor inverkan har stress på hudkvalitén egentligen?

  • HudUpplysningen

   Mycket stor inverkan är svaret! Stress innebär ett påslag av bl.a. adrenalin, som styr blodet bort från huden. Detta försämrar cirkulationen lokalt och gör den blek. Stress utlöser dessutom ämnen som stimulerar talgkörtlarna, vilket i förlängningen kan leda till finnar.
   Sist men inte minst saktas cellförnyelsen ned, och resultatet blir en glåmig och gråaktig hudton. Huden blir extra mottaglig för fria radikaler, en av de största bovarna i dramat om hudens åldrande.

Lämna ett svar

2 + åtta =