Råd och tips för din hud

Hudvårdsprodukter

Att ha en fin och välmående hy betyder mer än vad man kanske kan tro. Eftersom hudens kvalitet går hand i hand med en frisk och stark kropp och en sund kosthållning, har denna kommit att bli en statussymbol för vissa.

Fräscha hudvårdsprodukter

Huden är en avslöjande spegel för hur man mår, såväl fysiskt som psykiskt. Fin hy talar dessutom för att man har det gott ställt, eftersom man uppenbarligen har både tid och pengar nog att ta hand om sitt utseende. Man äter bra, sover gott och rör på sig tillräckligt, och är inte överdrivet utsatt för stress.

Denna harmoni och balans är något som vi människor önskar oss och strävar efter. Faktum är att det finns undersökningar som visar, att vi människor upplever personer med en bra hy som vackrare än personer med dålig hy. Men hur man egentligen definierar skönhet är naturligtvis mer komplext än ”perfekt hy”, ”glansigt hår” och ”vita tänder”.

Det är inte för inte man säger att skönheten kommer inifrån: mår man bra i sig själv utstrålar man en viss självsäkerhet, som många nog skulle räkna in i begreppet skönhet om det fanns ett ord för den.

Att känna sig nöjd med sitt utseende har stor betydelse, och inte bara för det egna självförtroendets skull. Sett ur ett större perspektiv kan det även spela roll överlevnadsmässigt: ett fördelaktigt yttre kan göra att man får det lättare att hitta både jobb och partner.

Hudvårdsprodukter för olika ändamål

Det är med andra ord inte konstigt att många människor, utifrån de möjligheter och villkor de har, anstränger sig för att ta hand om sin hy. För detta ändamål finns ett enormt utbud av produkter, speciellt utformade för att passa var och ens olika behov.

Verkliga mirakelkurer är tyvärr ganska få, trots de löften som basuneras ut i reklampausen på tv. Men det finns som tur är en hel del pålitliga produkter som, med lite tålamod, kan ge överraskande positiva resultat.

Här beskriver vi några av de hudproblem man kan tänkas vilja ha hjälp med, och vilka slags produkter som passar bäst för just dem.

2 Kommentarer

 1. Ameli

  Om jag vill skaffa ett komplett bassortiment för att ta hand om min hy, vad skulle du då säga att ett sådant skulle innehålla?

  • Kommentar av inläggsförfattaren

   HudUpplysningen

   Een bra rengöringsolja, mild tvål och en bra återfuktande lotion är grundstommen inom hudvård. Rengöring och återfuktande av huden håller den ren och mjuk och motverkar både hudåkommor som fet hy eller acne samt att huden blir torr eller spricker.

Lämna ett svar

tjugo − 19 =