Råd och tips för din hud

Ansiktsmask med LED-ljus

Hudterapi med LED-lampor har fått en del uppmärksamhet på senaste tiden. Low Level Light Therapy (LLLT) är en teknologi som bygger på att lågintensivt ljus med specifika våglängder kan tränga ner i huden. Här går vi igenom hur det funkar och vilka produkter som finns på salong eller för hemmabruk.

Stimulera kroppens eget elastin och kollagen

LED-ljusets röda och infraröda våglängder sägs kunna främja produktionen av elastin och kollagen. Dessa två ämnen är viktiga för hudens elasticitet och förekommer i många hudvårdsprodukter.

Det kan väl låta vettigt att låta kroppen själv producera sitt eget elastin och kollagen istället för att tillföra det utifrån. Tekniken har funnits ett tag men då bara på salonger för utrustningen har varit ganska dyr.

”Fantomen-masken” är en ljusterapimask som till exempel erbjuds på Esthetic Clinic. Den heter egentligen LED Spectrum Mask och bygger på LLLT-tekniken med lågeffekts LED kombinerat med galvanisk ström.

Ansiktsmasker med LED-ljus för hemmabruk

Det har nu kommit flera produkter som prismässigt är överkomligt för privatpersoner att köpa hem. Vi tänkte gå igenom lite kort de ansiktsmaskerna som finns att köpa här i Sverige.

DRx SpectraLite FaceWare Pro

Dennis Gross ansiktsmask DrX SpectraLite Faceware
Dennis Gross ansiktsmask DrX SpectraLite Faceware

Dr Dennis Gross har en bärbar ansiktsmask för hemmabruk med totalt 162 LED-lampor. DRx SpectraLite™ FaceWare Pro har 3 olika program för ljusbehandling av ansiktets hud.

Den anges vara bra för behandling av tidiga ålderstecken men även av akne. Den har förutom rött och infrarött ljus även blått ljus.

Den är FDA-godkänd (amerikanskt statligt godkännande) och har CE-certifiering. Kan användas dagligen i kort behandling om 3 minuter.

Det finns en mindre variant på denna mask som heter Spectra Lite Eye, men den är bara för ögonen. Detta är en mask som täcker hela ansiktet.