Råd och tips för din hud

Laserbehandlingar för huden

Att försköna kroppen med hjälp av laser har blivit allt mer populärt. Detta har inte enbart fört gott med sig – det finns mindre seriösa salonger som använder osäkra maskiner och bristande hygien, vilket kan orsaka stora skador. Därför är det viktigt att i förväg kolla upp den hudterapeut som ska utföra behandlingen.

Bortsett ifrån detta ska man inte vara rädd för att prova laser. Det är en mycket effektiv behandlingsmetod som är i princip smärtfri.

Exempel på laserbehandlingar

Här följer några exempel på behandlingar man kan utföra med laser:

 • Minska befintliga rynkor
 • Ta bort generande hårväxt (gäller både kropp och ansikte)
 • Reducera ytliga blodkärl (såväl i ansiktet som på benen)
 • Bleka bort pigmentfläckar
 • Ta bort tatueringar
 • Minska celluliter
 • Tighta till hyn genom att stärka dess struktur

8 Kommentarer

 1. Kent

  Kan man vänta sig ett högkvalitativt resultat om man tar bort en tatuering med hjälp av laser?

  • HudUpplysningen

   Hej!
   Att ta bort tatueringar med laser är en välkänd och beprövad metod. De flesta tatueringarna försvinner bort helt, men en del kan efterlämna antingen en svag skugga eller rester av pigmentet. Detta även efter flera upprepade behandlingar.

 2. Nor

  • ta bort generande hårväxt
  Menar ni då att det aldrig kommer att växa hår på platserna där man gör laser behandlingarna

  • HudUpplysningen

   Hej, och tack för din fråga!
   Tanken med laserbehandling är såklart att det ska ge en permanent hårborttagning. Det går dock sällan att garantera några livslånga resultat, så vissa behandlare väljer istället att tala om ”permanent hårreduktion”. Detta sagt finns det ändå många som provar laser och faktiskt aldrig upplever behovet att raka sig igen, så hur pass permanent resultatet blir varierar från person till person.

 3. Nor

  Hur gammal måste man minst vara för att göra laser behandlingarna

  • HudUpplysningen

   Hej!
   Detta bör du ta upp med den behandlande salongen i fråga. Vissa har en undre åldersgräns, vissa inte. Det kan dock vara värt att tänka på, att ju äldre man blir desto mer ”färdigutvecklat” blir ju håret. Ett äldre hårstrå är vanligtvis mörkare och grövre än ett yngre, ljust och fjunigt – och därmed lättare att få bort med laser.

 4. Josefine

  Hej!
  Hur många behandlingar och hur mycket kostar det att göra laser? Som i mitt fall vill jag göra det för att få borta mörka ringar under ögonen (blå-röda). Dessa har jag haft sen jag va runt 12 år gammal. Och har fått höra att de troligen är ärftligt. Jag kan iallafall inte uppnå något resultat med fillers eftersom jag inte har några påsar under ögonen. Huden är tunn. Och jag är bara 22 år gammal. Vill inte se ful och trött ut jämt när man är osminkad. Finns det inget man kan göra!?

  • HudUpplysningen

   Hej Josefine!
   Att ta bort mörka ringar och påsar under ögonen med laser är mycket dyrt. Det kan kosta så mycket som 10.000-12.000 kronor, och då bör du väga in tre faktorer: du utsätter dig för en risk, du är inte hundraprocentigt garanterad ett tillfredsställande resultat, och det kan vara helt andra orsaker bakom som inte laser råder bot på.
   Därför rekommenderar jag dig starkt att prova med bra makeup- och hudvårdsprodukter. Gå gärna till Kicks eller dylikt för rådgivning, de kan tipsa dig om de produkter som lär vara mest verksamma just för dig. Även rätt nyanser, konsistenser etc kan de hjälpa dig med.
   Se också till att relativisera: gör roliga saker med vänner, och stärk ditt självförtroende istället för att fixera dig vid en sådan detalj som mörka skuggor. Det finns bättre saker att hitta på med de pengarna!
   Stort lycka till!

Lämna ett svar

två × 5 =