Råd och tips för din hud

Celluliter

Celluliter, eller apelsinhud som det också kallas, är något som de flesta kvinnor får över rumpa och lår. Det är knappast en välkommen åkomma och något som många kvinnor försöker bli av med.

Celluliter på ben

Celluliter på kvinnas ben – Foto: Lanzi (Wikimedia Commons)

Orsaken till celluliter är en dålig blodcirkulation vilket leder till att vatten ansamlas i vävnaderna, och kroppens förmåga att föra bort slaggprodukter försämras. Ansamlingarna av restprodukter som bildas syns, tillsammans med tryck ifrån fettvävnaderna, som gropar och ojämnheter i huden. Förutom dålig blodcirkulation kan även dålig kost, gener och hormonella obalanser leda till cellulitbildning.

Att bli av med celluliter är tyvärr lättare sagt än gjort. Det bästa är att äta bra och motionera – ju mer muskelarbete, desto fastare vävnad i huden. Att dricka tillräckligt är också viktigt.

När det gäller produkter finns det krämer som i kombination med massage och torrborstning kan hjälpa till i kampen. Krämerna brukar ofta innehålla koffein som sätter fart på cirkulationen och stramar till. Gärna också ämnen som återfuktar, för att öka hudens elasticitet och spänst.

Hudvårdsprodukter mot celluliter

Creme mot apelsinhud

Creme mot apelsinhud Här är en crème som lovar jämnare hud för varje dag som går. Den innehåller bland annat extrakt av svalört, som stimulerar mikrocirkulationen i huden. Forma din figur med denna naturliga lotion.

177 kr.

Köp den här

2 Kommentarer

  1. Agnes

    Hjälper massage mot celluliter?

    • HudUpplysningen

      Om detta tvista de lärde! Klart är åtminstone att orsaken till celluliter är en dålig blodcirkulation. Detta leder till att vatten ansamlas i vävnaderna, samt en försämrad förmåga att föra bort slaggprodukter. Eftersom massage ökar blodcirkulationen i kroppen finns teorier om att detta skulle kunna få bukt med celluliterna. Ingenting är dock bevisat, så vem vet vad man kan åstadkomma med ett par hårda nypor och en vilja av stål!

Lämna ett svar

16 − 15 =