Råd och tips för din hud

Allmän hudvård

De allra flesta skönhetssalonger erbjuder en rad ansiktsbehandlingar, för olika hudtyper och med med olika resultat. Bara att boka en tid hos en professionell hudterapeut är för de flesta någonting väldigt lyxigt, som många känner att de borde unna sig oftare.

Den stressfria atmosfären i kombination med känslan av att bli omhändertagen står nästan i klass med en natts skönhetssömn. Och eftersom boven i många huddrama är stress, gör avkopplingen att effekten av hudvården blir desto bättre.

Ansiktsbehandlingar på salong

Här följer exempel på några typiska behandlingar man kan få utförda på salong:

 • En klassisk omfattande ansiktsbehandling som rengör och vårdar huden. Det som brukar ingå är rengöring, peeling, ångbad och en noggrann rengöring av porerna. Därefter en lätt ansiktsmassage, eventuellt masseras även nacke och axlar. Det hela avslutas med en ansiktsmask anpassad efter ens behov och slutligen en liknande dagkräm.
 • En så kallad ”askungebehandling”, som stimulerar och ger lyster åt en trött och glåmig hy. Proceduren innefattar rengöring, peeling, en lätt ansiktsmassage, eventuellt akupressur samt slutligen en mask med energigivande (ofta C-vitamin) och uppstramande ingredienser.
 • En rengörande behandling för fet och tilltäppt hy med tendens till acne. Först rengör man, ångar och peelar hyn med exfolierande AHA-syror. Efter porrengöring används en antiinflammatorisk mask, som följs av ett lätt serum och en anpassad dagkräm eller foundation.
 • En behandling som ger ett stärkande minilyft åt slapp och mogen hy. Förbättrar dess spänst och elasticitet genom en kombination av vårdande anti age-ingredienser och massage som ökar cirkulationen och tightar till. Man börjar med att rengöra, peela och dränera huden, för att därefter massera såväl ansikte som dekolletage.

Sedan appliceras en intensivt vårdande mask med ämnen som algextrakt, pro-kollagen och vitaminer. Denna används i kombination med värme, för att produkten ska kunna tränga djupare ned i huden. Slutligen smörjs ansiktet in med en lyxig ansikts- och ögonkräm.

2 Kommentarer

 1. Anna

  Vad kostar en sån här behandling?

  • HudUpplysningen

   Exakt hur mycket går inte att svara på. Det beror helt på typ av behandling, vad som ingår, sessionens längd mm. Det är dock inte ovanligt att priserna hamnar någonstans mellan 200 och 600 kr!

Lämna ett svar

arton + åtta =