Råd och tips för din hud

Kroppsolja

Olja går in i huden och gör dess yta mjuk, samtidigt som värdefull näring och fuktgivande ämnen tränger djupare ned och gör sin nytta där. Därför är en kroppsolja ett perfekt alternativ för den som har torr hud. Istället för en vanlig tvål eller duschgelé kan man satsa på en duscholja, och en lätt bodylotion får gärna ersättas av en kroppsolja.

Det finns många feta växtoljor som skyddar huden extra bra från att torka ut, som till exempel avokadoolja och jojobaolja. Att återfukta sin torra hud är naturligtvis viktigt på vintern, men även inför sommaren då sol och salta bad tenderar att beröva huden på sin naturliga fukt.

För att få oljans effekter att vara ännu längre kan man gärna massera in den medan huden ännu är lite fuktig. Då absorberas den av hyn på ett sätt som bevarar fukten ännu bättre.

Ett annat tips är att testa en djupverkande kroppsolja, som kan ha en uppstramande effekt på lår, rumpa och överarmar – applicerar man den dessutom i kombination med en ordentlig massage ökar blodcirkulationen ännu mer!

Några rekommenderade kroppsoljor

Är du nyfiken på kroppsoljans välgörande egenskaper, och vill bjuda din hy på lite extra näring och omtanke? Prova då att ersätta din vanliga bodylotion med en olja – kanske blir du en av alla de som ”konverterar”! Här på HudUpplysningen.se tipsar vi om några bra produkter, värda att ge en chans:

Clarins Anti-Eau Body Treatment Oil

beautyplanet kroppsolja anti eau
Clarins Anti-Eau Body Treatment Oil

Detta är ett koncentrat som består av både essentiella oljor, hasselnötsolja och 100 % rena växtextrakt. Tack vare sin dränerande effekt passar den bra för de kvinnor vars hud lätt ansamlar vatten. Oljan för bort slaggprodukter och jämnar ut överhuden.

L’Occitane Almond Supple Skin Oil

gents kroppsolja loccitane
L’Occitane Almond Supple Skin Oil

I den här väldoftande oljan ingår ingredienser som mandelproteiner och eteriska oljor av pepparmynta och palmarosa. Ämnena går djupt ned i huden och arbetar där förebyggande mot hudbristningar. Därför passar den förstås bra för gravida

Butiker som säljer kroppsolja

Här är exempel på några nätbutiker där du kan hitta ännu fler aromaoljor:

 • Yves-Rocher – Yves Rocher har kroppsoljor för alla, naturligtvis med massor av vårdande egenskaper. Eteriska oljor bidrar till en ljuvlig doftupplevelse. Pris: från 93 kr.

2 Kommentarer

 1. Jag

  Är kroppsolja något som är bra att använda istället för hudkräm?

  • Kommentar av inläggsförfattaren

   HudUpplysningen

   Ja, det kan absolut vara en bra idé. Har du en ”vanlig”, lite tunnare hudkräm går det utmärkt att ersätta med kroppsolja. En fetare, eller en specialkräm för känslig hy kan vara svårare att ersätta, med kroppsolja kan fortfarande vara en bra komplement. Prova dig fram!

Lämna ett svar

19 − 6 =