Råd och tips för din hud

Nagelolja

Det är inte bara hud och hår som har en mängd positiva effekter att hämta ur ett regelbundet bruk av oljor. Även naglarna behöver fukt och näring för att må bra, så därför finns det oljor som är speciellt avsedda för just dem.

En nagelolja brukar innehålla tunna oljor från till exempel mandel, sesamfrö eller myrra, och är ofta berikad med extra återfuktande ämnen såsom vitamin E. Man använder produkten genom att massera in den på torra och väl rengjorda naglar – med andra ord, se till att ta bort eventuellt lack först!

Har man sköra naglar som lätt går av eller skivar sig kan man, efter att ha använt nagelolja ett tag, faktiskt märka stor skillnad.

Naglarna blir på grund av näringstillskottet ganska fort stärkta och som återuppbyggda. Vissa tillverkare påstår sig till och med kunna göra så att naglarna växer snabbare. Även den som har känsliga nagelband som lätt spricker kan många gånger få se goda resultat.

En nagelolja kan man hitta dels som en vätska som penslas på, dels som en slags penna där oljan ”målas” ut över naglarna. Vilken variant man väljer är en smaksak.

Nageloljor att prova

L’Occitane Shea Butter Nagelbandskräm

gents nagelolja loccitane
L’Occitane Shea Butter Nagelbandskräm

Franska märket L’Occitane har framställt sin lösning på problemet med torra och spruckna nagelband. Denna dryga kräm används med fördel på kvällen, för att få verka över natten. Ingredienser som sheasmör, morotsolja och honung vårdar och mjukgör.

Dr Hauschka Nageloljestick

Neem Nail & Cuticle Oil, Dr. Hauschka

Detta är en smart uppfinning som gör det möjligt, även för dig som ständigt är på språng, att ha vackra och välmående naglar. Ta med detta stift var du än går och applicera på torra områden så fort det behövs. Den intensivverkande nageloljan innehåller naturliga eteriska oljor som vårdar.

Butiker som säljer kroppsolja

Här är exempel på några nätbutiker där du kan hitta ännu fler aromaoljor:

 • Yves-Rocher – Hos Yves Rocher hittar du det egna märket Atelier Manucure. Med hjälp av bland annat kakaosmör fixar produkterna ny styrka åt dina naglar. Pris: från 60 kr.

2 Kommentarer

 1. Sarah

  Hej! Går det att använda nagelolja på andra delar av kroppen också, eller ger det inget resultat? Tack för en bra och informativ sida! /Sarah

  • Kommentar av inläggsförfattaren

   HudUpplysningen

   Hej Sarah, kul att du gillar sidan! Nagelolja är speciellt avsedd för just naglarna, och ger troligen ingen effekt om de används någon annanstans. Nagelbanden dock, mår bra om de också får ta del av nageloljan, det gör dem friskare.

Lämna ett svar

nitton + 6 =