Råd och tips för din hud

Oljeserum

Med skönhetsvärldens teknologitrend kom en rad oljeserum som närmast framställdes som kemiska cocktailpreparat, med en rad avancerade funktioner och exklusiva ingredienser.

Det senaste skriet handlar dock om deras raka motsats: nu är det naturliga, effektiva ansiktsoljor man ska använda närmast inpå huden. Denna typ av uråldriga produkt har förmågan att tränga ned i huden och förse den med värdefulla näringsämnen, samtidigt som den bidrar till en ordentlig skyddsbarriär för det ömtåliga ansiktet.

Det är inga problem att använda ett oljeserum i kombination med en vanlig dagkräm eller nattkräm – tvärtom får man en boostad effekt som dessutom tycks vara längre.

Man använder bäst sitt oljeserum genom att klappa in några droppar på en rengjord hy, både morgon och kväll. Det behövs inte mycket av produkten, så dess dryghet väger upp för priset som ibland kan tyckas högt.

Ett oljeserum är helt enkelt en både välgörande och prisvärd lyxkur för ansiktet, som dessutom finns i en uppsjö av lockande varianter. Havtornsolja, morotsolja, mandelolja och jättenattljusolja är bara några av dem.

Rekommenderade oljeserum

Har du snappat upp den senaste trenden med ansiktsoljor, och blivit sugen på att prova? Du är inte ensam – allt fler inser fördelarna i att mata sin hy med naturliga oljor. Inte minst mår en lite torr och mogen hud bra av detta slags serum! Här är några exempel på kroppsoljor som kan rekommenderas:

Clarins Lotus Face Treatment Oil

Clarins Lotus Face oljeserum
Clarins Lotus Face Treatment Oil

Denna ansiktsolja passar dig som har normal/kombinerad till fet hy. Den innehåller essentiella oljor av bland annat rosmarin, lotus och pelargon – ingredienser som har en sammandragande, renande och balanserande effekt på hyn. Oljan går mycket lätt in i huden.

Butiker som säljer oljeserum

Här är exempel på några andra nätbutiker där du kan hitta ännu fler kroppsoljor:

  • Lyko – I Lykos nätbutik hittar du serum från klassiska märken som Ole Henriksen och Clarins. Priserna ligger dessutom lägre än normalt. Pris: från 149 kr.
  • BaressoShop – Hos BaressoShop erbjuder man effektiva serum till bra priser. Cicamed, Dr. Temt och Boots No 7 garanterar proffsiga produkter. Pris: från 225 kr.

2 Kommentarer

  1. Cissi

    Vill tipsa om något som varit väldigt bra för mig. Det har verkligen varit ett lyft för min hy att använda några droppar oljeserum i ansiktet innan min vanliga fuktkräm! Min hud, som förut ofta var torr och fnasig, har en helt annan lyster nu! Jag använder märket Clarins.

Lämna ett svar

14 − 6 =