Råd och tips för din hud

Rengöringsolja

Rengöring i skum-, mousse- och geléform känns ofta sköna och effektiva, men det finns alltid en risk för att de torkar ut en känslig hy. Vad man bör satsa på i rengöringsväg är en oljebaserad produkt, som är både skonsam och snäll mot huden och tillför nyttig näring på köpet.

Oljor passar bra för alla slags hudtyper – i motsats till vad de flesta tror lämpar de sig faktiskt extra bra för fet hy! Detta förklaras av principen ”fett löser fett”.

En så kallad hydrofil olja har den goda egenskapen att lösa upp både fett- och vattenlösliga smutspartiklar, så att man faktiskt blir mer rengjord än med många andra produkter.

Oljan går alltså in och löser upp den feta hyns talg och sebum – eventuella rester på hudytan sveps enkelt bort med en bomullstuss dränkt i ansiktsvatten.

Samtidigt passar oljor också för en torr och känslig hy, och lämnar ansiktet mjukt och lent efter rengöring. En vattenfast mascara och annat envist smink, så kallad long lasting makeup, tvättas även de enkelt bort med en rengöringsolja.

et kan också vara en utmärkt idé att införskaffa en så kallad tvåfas-remover, vilket är en produkt där en oljefas och en vattenfas skakas ihop. Detta passar extra bra för den som har kontaktlinser.

Rekommenderade rengöringsoljor

Om din hy brukar kännas uttorkad och strama efter din dagliga rengöringsrutin, kan det vara en god idé att prova en rengöringsolja istället.

Denna produkt är mycket skonsam och naturlig, och gör sitt jobb utan att beröva huden på dess egen fuktnivå. Oljor av alla slag är en växande trend i skönhetsvärlden, och här får du koll på några av marknadens produkter.

Dermalogica PreCleanse

gents rengöringsolja dermalogica
Dermalogica PreCleanse

Detta är en lätt olja som effektivt löser upp sebum, oljebaserad makeup och feta avlagringar på huden. Detta utan att vare sig skada hudens naturliga lipidbarriär eller täppa till dess porer. Tack vare essentiella fettsyror tillförs dessutom huden näring vid varje rengöring.

Kanebo rengöringsolja

kanebo rengöringsolja
Sensai Kanebo

Vill du unna din hy det allra bästa? Då är detta rengöringen för dig. Denna lyxiga olja innehåller exklusiva ingredienser, som samverkar för att göra din hud alltmer len och mjuk för varje användning.

Fler förslag hittar du på NordicFeel, som har ett antal cleansing oils som det också kallas. Du kan se ett urval av de här.

2 Kommentarer

 1. Jessica A

  Om jag börjar använda rengöringsoljor i ansiktet, ska jag sluta med tvål då?

  • Kommentar av inläggsförfattaren

   HudUpplysningen

   Vanlig, mild tvål, kan man alltid fortsätta att rengöra huden med. Vad man kan ersätta med olja är andra starkare rengöringsprodukter, sminkborttagning m.m. En rengöringsolja är precis lika effektiv!

Lämna ett svar

fyra − 1 =