Råd och tips för din hud

Torr olja

Något som har kommit stort den senaste tiden är vågen av de så kallade torra oljorna. En torr olja brukar vanligtvis bestå av silikonoljor, som snabbt tas upp av huden och inte lämnar någon fet hinna efter sig.

Dessa silikonoljor har inga hudvårdande egenskaper i sig, så det bästa är att använda en torr olja som har berikats med andra vårdande och näringsrika ingredienser.

Exempel på sådana ingredienser kan vara någon typ av växtolja, kanske jojobaolja, mandelolja eller tistelolja. Man använder en torr olja genom att massera in den försiktigt i ansikte, hår och dekolletage.

Produkten ger en vacker lyster utan att för den sakens skull vara det minsta kladdig. Ett tips är att applicera sin torra olja även över axlar och överarmar – detta framhäver även den lättaste solbränna på ett smickrande sätt.

Bra torra oljor man kan köpa

Om du har en torr och glåmig hy kan det alltså vara en bra idé att prova på en torr olja. Med hjälp av olika oljor och andra mjukgörande ingredienser bidrar denna produkt till att öka din huds lyster, och samtidigt vårda den med näring. Ofta kan du dessutom använda torroljan i håret, för en elegant glans. Här är några varianter på denna multifunktionella produkt.

NUXE Huile Prodigieuse

eleven torr olja nuxe
NUXE Huile Prodigieuse

Om du har missat denna hypade produkt är det hög tid att prova! Den torra oljan består till 98,8 % av ingredienser med naturligt ursprung, och inte ett spår av färgämnen eller animaliska ingredienser. Utan kladd tillför oljan näring och skydd, och resultatet blir hår och hud som skimrar av välmående!

Hawaiian Tropic Protective Dry Oil Spf 8

eleven torr olja hawaiian tropic
Hawaiian Tropic Protective Dry Oil Spf 8

Detta är en vattenavvisande torrolja som snabbt absorberas av huden, utan att lämna kvar någon fet hinna. Den innehåller naturliga tanning-oljor, kokossmör och aloe vera, och är rik på välgörande antioxidanter. Säg farväl till din bleka spegelbild!

2 Kommentarer

  1. Anna

    Får torr olja någon effekt i kombination med en kroppsolja?

Lämna ett svar

3 × 5 =